میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ| کاربردها + هزینه جوانسازی با مزونیدلینگ در گروه درمانی آفتاب

میکرونیدلینگ یکی دیگر از روش های جوانسازی و پاکسازی پوست جهت درمان اسکار آکنه و همینطور اسکار ناشی از زخم می باشد. در روش درمانی میکرونیدلینگ یک لایه از سطح پوست برداشته شده که لایه برداری سطحی پوست شناخته شده و باعث از بین رفتن لایه مرده پوست خواهد شد.

میکرونیدلینگ از انواع روش های غیر تهاجمی جوانسازی پوست بوده که در انواع مختلف با بهترین و به روزترین دستگاه ها و با قیمت مناسب در کلینیک زیبایی آفتاب تهران قابل انجام می باشد.

در این مقاله با ما در کلینیک زیبایی آفتاب همراه باشید تا شما عزیزان را با روش درمانی میکرونیدلینگ (Microneedling) و کاربردها و ویژگی های آن بیشتر آشنا کنیم.

میکرونیدلینگ چیست؟

یکی از مواردی که این روزها بسیار مهم بوده و افراد زیادی به آن اهمیت می دهند، شادابی و زیبایی پوست می باشد. صورت از اعضای بدنی است که همواره در معرض آلودگی هوا و همینطور نور خورشید بوده و باید به آن اهمیت داده شود. علاوه بر آن به دلیل اینکه صورت در معرض دید است حتما باید به آن رسیدگی شود تا همواره پوستتان زیبا و شفاف باشد.

یکی از روش های موثر در درمان اسکار آکنه و اسکار ناشی از زخم، میکرونیدلینگ می باشد که در این روش یک لایه سطحی پوست که به لایه مرده معروف است، برداشته شده و این کار باعث روشن شدن و شفاف تر شدن پوست می شود.

انجام میکرونیدلینگ با دستگاه های پیشرفته و به روزی انجام خواهد شد که توسط این دستگاه حفره های متعدد و میکروکانال هایی را در پوست ایجاد خواهد کرد که از این حفره ها ترشحات خون، سرم و پلاسما خارج می شود که خروج این ترشحات جوانسازی پوست را در پی خواهد داشت.

نحوه درمان میکرونیدلینگ چگونه است؟

نحوه انجام درمان میکرونیدلینگ به دو روش دستی و همینطور با دستگاه انجام می شود که در ادامه به معرفی هر یک از روش های درمانی پرداخته ایم:

درمان میکرونیدلینگ با روش دستی

در این روش از دستگاهی که درمارولر نام دارد و از یک سری غلتکی همراه با تعداد زیادی سوزن کوچک و نازک که از جنس تیتانیوم هستند تشکیل شده است برای ایجاد حفره هایی با عمق مشخص استفاده می شود. در حال حاضر امکان استفاده از دستگاه های نیدلینگ با جنس های مختلف مانند سیلیکونی، شیشه ای، فلزی و پلیمری و ... در ایران وجود ندارد.

درمان میکرونیدلینگ با دستگاه

در این روش درمانی و زیبایی، توسط دستگاه میکرونیدلینگ که دارای سوزن های بسیار ریز است، در قسمت اپیدرم پوست میکروکانال هایی ایجاد میکنند. برای ایجاد منافذ با فاصله معین از یک دستگاهی استفاده می شود که سرعت حرکت آن قابل تنظیم است. بنابراین تعداد منافذی که در این روش بر سطح پوست ایجاد می شوند، به نسبت روش دستی بسیار زیادتر بوده و نتیجه بهتری می دهد.

بهتر است بدانید در هر دو روش درمان میکرونیدلینگ در سطح پوست روزنه و زخم هایی ایجاد شده که سرم و سایر مواد درمانی وارد منافذ پوست شده تا ترمیم و بازسازی پوست از نو آغاز شود. همین امر موجب شده تا قبل از انجام میکرونیدلینگ، سرمی که حاوی ویتامین C، اسید هیالورونیک و ... داشته باشد را بر روی پوست زده که در میزان تولید کلاژن و الاستین را تریع می بخشد. این کار موجب شده جوانسازی و بازسازی پوست با سرعت بهتری انجام شود و نتایج مثبتی از انجام میکرونیدلینگ خود ببینید.

کاربرد میکرونیدلینگ چیست؟

اصلی ترین و مهمترین کاربرد میکرونیدلینگ، رفع چین و چروک های موجود بر روی صورت می باشد. انجام میکرونیدلینگ موجب شده تا تولید کلاژن ها افزایش پیدا کرده و بافت های پوست تحریک شوند. میکرونیدلینگ از کاربردهای متنوعی برخوردار بوده که در ادامه به معرفی هر یک از انواع کاربردهای میکرونیدلینگ خواهیم پرداخت:

درمان جای جوش و آکنه

برای کاهش اثر جای جوش و آکنه می توانید از تکنیک ترمیم سازی مجدد استفاده کنید. همان طور که گفته شد در طول انجام این کار، زخم هایی با روزنه های کوچک روی سطح پوست ایجاد می شود که اگر به در نظر گرفتن مراقبت های لازم به خوبی ترمیم شوند، جای زخم های قبلی را نیز تا حد زیادی کاهش می دهند.

کاهش میزان ترک های حاملگی یا چاقی/ لاغری

پوست خاصیت کشسانی داشته که در این حالت به مرور زمان پوست رو به تحلیل خواهد رفت و علاوه بر آن بروز اتفاق هایی مانند حاملگی، چاقی یا لاغری و ... فشار شدیدی را به پوست وارد خواهد کرد. این فشارها موجب شده تا پوست در بخش های مختلفی از بدن مانند شکم، ران، بازو و ... از بین برود. بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شده است، با استفاده از این شیوه درمان، می توان تا حد زیادی این حالت پوست را بهبود بخشید.

رفع چین و چروک و جوانسازی پوست

همانطور که در ابتدای معرفی کاربردهای میکرونیدلینگ گفتیم، از اصلی ترین کاربردهای این روش، رفع چین و چروک و جوانسازی پوست می باشد. به مرور زمان میزان تولید کلاژن پوست به صورت چشمگیری کاهش پیدا می کند که این امر موجب شده تا پوست صورت حالت افتادگی و چین و چروک پیدا کند. اما با به کار بردن میکرونیدلینگ، می توانید میزان تولید کلاژن و الاستین پوست را مجدد افزایش دهید.

مزایای انجام میکرونیدلینگ

از مزایای میکرونیدلینگ می توان به هر یک از موارد زیر اشاره کرد:

  • کمک به روشن کردن پوست به واسطه از بین بردن
  • بازسازی پوست و قابلیت از بین بردن بسیاری از جای زخم ها
  • تحریک روند تولید کلاژن و کمک به جوانسازی هرچه بهتر پوست
  • قابل استفاده برای نقاط حساس پوستی مانند بینی، گردن، دور چشم و ...
  • برخلاف لیزر از این روش می توان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد
  • پایین بودن هزینه های این روش درمان جهت جوانسازی پوست صورت به نسبت سایر روشها مانند لیزر

عوارض میکرونیدلینگ چیست؟

  • التهاب و ورم خفیف
  • ایجاد انواع حساسیت های پوستی
  • قرمزی و تورم پوست در ناحیه درمان
  • تیرگی پوست در صورتی که میزان فشار وارد شده مناسب نباشد

مراقبت های قبل از انجام میکرونیدلینگ

قبل از اینکه اقدام به انجام میکرونیدلینگ کنید، باید هر یک از مراحل زیر را انجام داده تا نتایج رضایت بخشی را ببینید:

پاکسازی کامل پوست

برای اینکه از انجام میکرونیدلینگ تاثیر خوب و سریعی ببینید بهتر است از سرم و ویتامین های خاص استفاده کنید. پاکسازی پوست قبل از میکرونیدلینگ موجب شده تا نتایج بهتر را از انجام این روش جوانسازی ببینید.

عدم استفاده از لایه بردار

در انجام میکرونیدلینگ پوست بسیار حساس شده و بهتر است بدانید حساسیت این کار نیز زیاد می باشد، بهتر است 2 الی 3 هفته قبل از انجام میکرونیدلینگ، از استفاده از هرگونه لایه بردار اجتناب کنید تا پوست استحکام خود را به خوبی حفظ کند.

اعلام وضعیت پزشکی خود به دکتر

قبل از اینکه اقدام به انجام میکرونیدلینگ کنید باید تمامی شرایط خود را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید تا ایشان میکرونیدلینگ را با توجه ب شرایط شما به بهترین نحو انجام دهند و علاوه بر آن اگر دچار ضایعه پوستی و یا حساسیت هستید، در طول انجام این عمل زیبایی دچار مشکل نشوید.

مراقبت های بعد از انجام میکرونیدلینگ

بعد از انجام میکرونیدلینگ، اولین نتایجی که از این عمل زیبایی خواهید دید، التهاب و کبودی می باشد که در اثر سوزن هایی که به صورت عمقی وارد پوست شده اند، به وجود آمده است. مراقبت هایی که بعد از میکرونیدلینگ باید انجام دهید شامل هر یک از موارد زیر بوده تا هر چه سریع تر از عوارض به وجود آمده خلاص شوید:

  • دست کاری نکردن پوست در روزهای اول
  • استفاده از کرم های ضد آفتاب حاوی زینک
  • عدم استفاده از محصولاتی که خاصیت اسیدی دارند
  • عدم حضور در در معرض آفتاب مستقیم در طولانی مدت
  • عدم انجام فعالیت هایی که باعث تعریق پوست می شوند.
  • مصرف میوه هایی که خاصیت ترمیم کنندگی و بهبود جای زخم و التهاب دارند.
  • عدم استفاده از داروهای ضد التهاب مانند ادویل و بروفن. (چرا که این داروها در روند بهبود اختلال وارد کرده و اجازه نمی دهند که روند بهبود به صورت طبیعی طی شود.)

میزان ماندگاری میکرونیدلینگ

میزان مانگاری میکرونیدلینگ به مراقبت هایی که بعد از این عمل زیبایی انجام می دهید بستگی دارد و با رعایت کردن هر یک از مراقبت ها می توان گفت تا 2 سال ماندگاری خواهد داشت. این نکته را هم باید اضافه کنیم که میکرونیدلینگ را باید مراکز پزشکی معتبر و زیر نظر پزشک متخصص باید انجام دهید تا نتایج قابل قبولی را از میکرونیدلینگ بگیرد.

انواع دستگاه های میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ با هر یک از انواع دستگاه های زیر قابل انجام می باشد که باید با توجه به تشخیص پزشک متخصص دستگاه انتخاب شود. هر یک از انواع دستگاه های میکرونیدلینگ شامل موارد زیر می باشند:

دستگاه درمارولر

دستگاه درمارولر ساده‌ ترین دستگاه میکرونیدلینگ است که برای انجام عمل به صورت دستی استفاده می‌شود. این دستگاه داری سری غلتک مانندی است که بر روی سطح آن بیش از ۲۰۰ سورن بسیار ریز قرار گرفته است. در زمان درمان با این دستگاه، پزشک دسته موجود بر روی دسته غلتک را فشار داده و آن را بر روی سطح پوست می‌غلتاند.

عمق نفوذ سوزن‌ها در این دستگاه به فشار دست پزشک بستگی دارد. به همین دلیل استفاده از آن نیازمند مهارت و تجربه است. در بعضی موارد از درمارولر به‌ عنوان دستگاه میکرونیدلینگ خانگی یاد می‌شود. اما نداشتن تجربه در استفاده از دستگاه می‌تواند باعث ایجاد آسیب در پوست یا زخم‌های عمیق شود.

دستگاه رادیویی

این دستگاه با استفاده از امواج رادیویی سلول‌های پوست را تحریک می‌کند. درواقع در این روش که یکی از جدیدترین روش‌های انجام میکرونیدلینگ است، از دستگاهی با سوزن‌های بسیار ریز استفاده می‌شود که امواج رادیویی را در میان خود رد و بدل می‌کنند.

این امواج با ایجاد گرما در زیر پوست باعث تحریک سلول‌ها و تولید کلاژن خواهند شد. در حال حاضر هنوز اثرگذاری قطعی این دستگاه ثابت نشده است. به همین دلیل در سطح گسترده‌ای از آن استفاده نمی‌شود. اما خبر خوب اینکه گزارشی مبنی بر خطرناک بودن یا عدم تاثیرگذاری آن نیز وجود ندارد.

دستگاه درماپن

درماپن دستگاهی شبیه خودکار است که سری پهن و گرد دارد. در این سر گرد و دایره‌ای تعداد زیادی سوزن ریز وجود دارد که با استفاده از یک موتور الکتریکی بر روی پوست حرکت داده می‌شوند. این سوزن‌ها مانند مهر در پوست شخص فرو می‌روند و سوراخ‌های بسیار ریزی در سطح آن ایجاد می‌کنند. این روزنه‌های ریز محلی برای تنفس پوست فراهم کرده و باعث تحریک سلول‌های تولیدکننده کلاژن و ترمیم پوست می‌شوند.

دستگاه درما استامپ

ظاهر این دستگاه کمی شبیه به درماپن است اما سوزن های نوک آن کمی تیزتر است و سوزن‌های بلندتری دارد. همچنین این دستگاه را می‌توان به صورت دستی یا با استفاده از یک موتور الکتریکی حرکت داد. در این دستگاه نیز سوزن‌ها با حرکتی شبیه به مهر زدن وارد پوست می‌شوند و در آن روزنه‌هایی ایجاد می‌کنند که به ترمیم مشکلات پوستی کمک می‌کند.

دستگاه LED

این دستگاه که به سیستم دیود و نور مجهز شده است، دارای LEDهای ریز و کوچکی است که با تابش نور به پوست فرایند تحریک کلاژن را انجام می‌دهند. البته این دستگاه هنوز به صورت قطعی آزمایش نشده و به همین دلیل در حال حاضر از آن استفاده نمی‌شود.

هزینه میکرونیدلینگ

در قیمت میکرونیدلینگ عوامل مختلفی هستند که تاثیرگذار بوده و همین موجب تفاوت قیمت خواهد شد. برای مثال نوع و شدت آسیب یکی از عوامل تاثیرگذار در قیمت میکرونیدلینگ می باشد. همچنین میزان کاری که بر روی پوست شما انجام خواهد شد، محل کلینیک و دستمزد پزشک، هزینه های آزمایش، نوع پوست بیمار، نوع دستگاه میکرونیدلینگ و ... هر یک از عوامل تاثیرگذار در هزینه میکرونیدلینگ می باشند.

سوالات متداول با میکرونیدلینگ
با اینکه دستگاه های میکرونیدلینگ دارای سوزن هایی هستند، بسیاری از افراد بر این تصورند که انجام این کار با درد همراه خواهد بود، اما اینطور نیست و انجام میکرونیدلینگ دردی نخواهد داشت. این نکته را هم باید اضافه کنیم که اگر از آن دسته افراد هستید که آستانه تحمل کمی از درد دارید، به شما پیشنهاد می دهیم قبل از انجام میکرونیدلینگ و با مشورت پزشک کرم های بی حسی استفاده کنید.
مدت زمان انجام این عمل با توجه نوع پوست و جراحت وارد شده به پوست متفاوت می باشد. معمولا انجام این عمل بین چند دقیقه تا یک ساعت به طول خواهد انجامید.

بر اساس تحقیقاتی که در چند سال اخیر انجام شده است، لیزر به عنوان یکی از روش های درمان تهاجمی و میکرونیدلینگ به عنوان یک روش درمان غیرتهاجمی در نظر گرفته می شود. از طرف دیگر، مراقبت های لازم بعد از انجام لیزر و یا پیلینگ، خصوصا در فصول گرم سال برای بسیاری از افراد آزار دهنده است.

چرا که در این بخش از سال، به دلیل بالا بودن میزان اشعه ماورابنفش، شرایط نگهداری از پوست سختتر می شود. همین مسئله باعث می شود که دوره نقاهت در روش لیزر بیشتر از میکرو باشد! به عبارت دیگر، در صورتی که شما ازلیزر فرکشنال برای جوانسازی پوست خود استفاده کرده باشید، باید 7 الی 10 روز در خانه برای سپری کردن دوران نقاهت بمانید

با توجه به نحوه عملکرد و تاثیر این متد زیبایی، اخیرا از این شیوه درمان برای درمان ریزش مو استفاده می شود. مشابه با شیوه ای که در جوان سازی پوست صورت استفاده می شود، در این روش نیز از یک غلتک که روی پوست سر کشیده می شود، برای ایجاد منافذ باز و وارد کردن مواد مغذی و سرم های خاص استفاده می گردد.

بنابراین در این روش با وارد کردن پروتئین wnt و کاهش میزان دی هیدروتستوسترون، فولیک های مو تحریک شده و تقویت می شوند. و در نتیجه در طول زمان موجب افزایش رشد مو تقویت ریشه مو می شود.

برای پاسخ به این سوال، جواب دقیقی وجود ندارد، زیرا تماما به نوع پوست شما بستگی خواهد داشت. اما به طور کلی تعداد جلسات انجام میکرونیدلینگ بین 4 تا 6 جلسه متغیر می باشد.
بسته به نظر پزشک متخصص فاصله بین جلسات از 2 هفته تا 45 روز متغیر می باشد.
در صورت داشتن هر یک از موارد زیر، انجام میکرونیدلینگ برای شما مناسب نمی باشد:
• در صورت بارداری و مادران شیرده
• اخیرا پرتودرمانی شده باشید
• افرادی که عفونت و یا تبخال دارند.
• سابقه زخم‌های پوستی داشته یا زخم‌های باز داشته باشید
• در صورت ابتلا به پسوریازیس یا اگزما یا دیگر بیماری‌های پوستی
• افرادی که در یک سال گذشته پرتو درمانی و یا اشعه درمانی انجام داده اند.
• افرادی که هموفیلی بوده و از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین استفاده می کنند.

خیر، این روش برای ترمیم جای جوش و زخم و دیگر مشکلات پوستی انجام خواهد شد و با توجه به توضیحات پزشکان هیچ محدودیت سنی برای انجام میکرونیدلینگ وجود ندارد. اما بیشترین توصیه ای که پزشکان میکنند این است که میکرونیدلینگ را قبل از 18 سالگی انجام ندهید.

زیرا در این دوران هنوز هورمون‌ها به تعادل نرسیده‌اند و ممکن است پس از مدتی کوتاه اثرات ترمیمی این روش از بین برود. همچنین درصورتی‌که چین و چروک یا جای زخم‌ها خیلی عمیق باشد، نمی‌توان از این روش استفاده کرد. بنابراین استفاده از آن در سنین بالا نیز چندان مناسب نیست.

تفاوت در طول مدت دوره نقاهت، به شیوه اثربخشی این دو متد درمانی بستگی دارد. در لیزر، لایه سطحی اپیدرم پوست تحت تاثیر قرار می گیرد. که در واقع همین لایه مسئولیت اصلی محافظت از پوست را به عهده دارد. اما در میکرونیدلینگ لایه های داخلی پوست تحت تاثیر قرار گرفته و با توجه به اینکه در این شیوه درمان جریان خون سریع می شود، سرعت بهبود و ترمیم سازی پوست نیز با سرعت بیشتری انجام می شود.

میکرونیدلینگ روشی کم‌خطر و کم عارضه است. درمان با این روش معمولا بدون درد است و زخم‌های ریز و کوچکی در سطح پوست ایجاد می‌شوند. به همین دلیل می‌توان از آن برای درمان مشکلات پوستی در نواحی حساس بدن نظیر اطراف چشم‌ها، لب‌ها و بینی استفاده کرد.

همچنین میکرونیدلینگ را می‌توان برای جوان‌سازی پوست دست، پا و دیگر نواحی بدن نیز به کار برد. اما اصلی‌ترین کاربرد آن برای جوان‌سازی پوست صورت و گردن است.

6LdzUigaAAAAAHVZfs8WpP0pNqDIgZjTbNXz6TkB