آموزش انواع تراپی های پوست و مو

30 فروردین ، 1400
کلینیک زیبایی آفتاب

روش های مراقبت از سلامت پوست و مو

در این کتاب سعی شده است از روش های نوین پیشگیری و درمان مو (کراتین) و پوست (پارافین) آموزش داده شود و با ذکر نکات مهم در این امر سعی کردم با کم ترین زمان و با ساده ترین بیان لاینی از این روش ها را به شما عزیزان آموزش دهم امیدوارم بتوانم با تجربیات اندک خود به سلامتی و زیباتر شدن شما کمکی کرده باشم.
شستن موها با شامپوهای معروف و استفاده از رنگ موهای برند دیدگاهی است که اکثریت خانم ها از مراقبت و نگهداری موها خود دارند. که این فقط یکی از کارهای مراقبت و تنها نظافت محسوب می شود اما امروزه با پیشرفت های حاصل شده در لوازم کار و مواد شیمیایی و حتی گیاهی در نگهداری و استحکام به کارگیری بخشی و تقویت مو و پوست می توان گامی مستحکم در جهت سلامت و زیبایی پوست و مو برداشت. در این مقاله سعی داریم با روش های مراقبت از سلامت پوست و مو و آموزش انواع تراپی های پوست و مو آشنا شویم. 

زیبایی شناسی

مطالعات تاریخی و انسان شناسی تامین می کنند که محصولات زیبایی در حد فرهنگ ها و جوامع همراه در بین خانم ها و آقایان مورد توجه و استفاده بوده است در حال حاضر نیز این موضوع در مقایسه با قبل نه تنها کاهش نداشته بلکه علمی تر و دقیق تر و ظریف تر شده است. روان شناسان معتقدند که ظاهر هر انسانی در موفقیت اجتماعی و ایجاد نگرش مثبت بر دیگران و نتیجه مطلوب و اعتماد به نفس و رضایت از وی بسیار با اهمیت است. لذا افراد همواره مشتاقانه منتظر پذیرش مشورت از سوی افراد که آگاهی و علم لازم و کافی دارند و می توانند ضامن سلامتی و زیبایی چهره آنها باشند را دارند لذا مرحله ی اول از این گام شناخت کافی از پوست و مو می باشد.

روش های محافظت از پوست و موروش های محافظت از پوست و مو 

آناتومی پوست سر و مو

پوست سر قشری است که جمجمه را می پوشاند و دارای وفور شبکه های عصبی می باشد. این پوست به عنوان حامی زنده ی موی سر و قسمت تغذیه کننده آن مطرح است. هر تار مو در عمق پوست و سر و بطن حفره ای به نام فولیکول جای دارد. فولیکول مو در پوست سر و در قسمت اپیدرم قرار داشته و منطقه دور پوست، محافظ آن محسوب می شود. 
هر تار مو شامل دو قسمت می باشد. ریشه، قسمتی که در پوست و عمق فولیکول کاشته شده و سلول های مرده را می سازد. و ساقه بیرونی که شامل قسمت هوایی مو برده است که شامل سه بخش است:

1- لایه بیرونی: از سلول های شاخی، مسطح، شفاف و بی رنگ ساخته شده است این سلول ها شبیه به پولک های ماهی است و قسمتی از هر یک دور دیگری قرار گرفته است این سلول های قطور شاخی، مو را حفاظت کرده و سازنده خصوصیات ظاهری آن است.
2- لایه میانی: این قسمت تار مو، در زیر لایه بیرونی قرار دارد و 75% از حجم تار مو را تشکیل می دهد این قسمت شامل سلول های اپیتالیال کشیده برحسب محور مو است این سلول ها از کراتین ساخته شده است که دارای ماده ای رنگی به نام ملانین است.
3- مغز مو: در مرکز ساقه مو قرار گرفته و حجم آن بین صفر تا ده درصد تار مو است.
4- عضله راست کننده مو: هر تار مو دارای عضله ای است که روی پوشش فیبری که اطراف فولیکول مویی- چربی را گرفته ثابت شده است.

از نظر فیزیولوژی مو به 5 قسمت تقسیم می شود:

1- پوشش خارجی یا کوتیکول مو cuticle
2- سفیده مو یا کورتکس cortex
3- دانه رنگی یا ملانین medulla
4- مدولا
5- ریشه مو یا روت که از پاپیلا تشکیل می شود

پیاز مو در واقع کارخانه مو سازی است که مواد اولیه آن اکسیژن و مواد اولیه غذایی هستند. که از طریق بخش برآمده لایه میانی پوست به نام درمال پاپیلا تامین می شود.
در فاز آناژن درمال پاپیلا و پیاز مو به هم جفت اند جایی که درمال پاپیلا و پیاز مو به هم متصل می شوند یک لایه سلولی وجود دارد به اسم ماتریکس مو که عمدتا تشکیل شده از کراتینوسیت ها که در لابه لای آنها سلول های ملانوسیت وجود دارد.
ملانوسیت ها در واقع سلول های ملانین ساز یا رنگدانه ساز پوست و مو هستند. این سلول ها یک سری دنده دارند که ملانین ها را در کیسته هایی به نام ملانوزوم بسته بندی می کنند و از طریق دندانه ها وارد کراتینوسیت مو می کنند. سلول های ماتریکس مو تجزیه و تقسیم می شوند و به سمت بخش بالایی پیاز مو حرکت می کنند. محور طولی سلول های ماتریکس مو که که در ابتدا طولی بودند به تدریج زاویه می گیرند و هنگامی که از مو خارج می شوند تقریبا به حالت عمودی قرار می گیرد و با مرفولوژی های مختلف لایه های مختلف مو را که کوتیکول و کورتکس و مدولا می باشد تشکیل می دهند.

ترکیبات مو

کربن 50 درصد، هیدروژن 6 درصد، اکسیژن 20 درصد، گوگرد 6 درصد، ازت 16 درصد
مواد معدنی: فسفر، سدیم، کلسیم، مس، منگنز، نیکل، منیزیم، سرب و ارسنیک
اسیدهای آمینه: سیستنین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، میتونین، فنیلالانین، ترئونین، تریپتوفان، والین.
ماده اصلی سازنده مو کراتین است. کراتین از کربن و سایر موادی که از آن نام برده شد ساخته شده و اصالت آن به خاطر مقدار زیادی اسیدهای آمینه ی گوگرددار موجود در آن می باشد.
کراتین نوعی پروتئین است که ماده اصلی تشکیل دهنده مو و ناخن می باشد وجود کراتین در مو باعث شادابی و زیبایی و سلامت مو می باشد. همانطور که بدن از استخوان شکل گرفته است مو نیز چنین ساختاری دارد اسکلت اصلی مو را پل های گوگردی تشکیل می دهند که نتیجه صافی یا فر بودن مو به طرز قرار گرفتن آنها بستگی دارد. ساختار و استحکام این اسکلت به وجود کراتین کافی در مو بستگی دارد زمانیکه مو آسیب می بیند یعنی پروتئین آن از دست رفته است لذا باید به طور مصنوعی این پروتئین به مو باز گردد. به طور کلی کراتینه کردن مو بدین معنا می باشد کراتین از دست رفته موهای آسیب دیده را با مواد ارگانیک به مو برگردانیم.

حالا سوال اینجاست که چه موهایی نیاز به کراتین دارد؟

باتوجه به نوع موها و درجه مقاومت آنها زمانی که مو در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرد پس از مدتی خشک و شکننده می شود تغییر مدام رنگ موها و انجام اعمال فروش فر و مش روی آنها باعث خشک شدن آب مو و شکننده شدن و نهایتا مردن مو می شود. در این هنگام است که مو کراتین خود را از دست داده است. کراتین اصلی ترین ماده تشکیل دهنده ساقه موهاست که با انجام مدام اعمال ذکر شده مذکور و حتی سشوارهای داغ و استفاده مداوم از تافت و ژل باعث تضعیف آنمی شود برای بازگرداندن حیات دوباره به مو باید این کراتین و آب از دست رفته به مو بازگردانده شود. با جذب مواد مغذی و تقویتی و استفاده از ماسک های مو مناسب می توان به حالت طبیعی برگرداند این کار حتما باید زیرنظر متخصص و کارشناس زیبایی انجام شود.

کراتین به دو نوع انجام می شود:

1- کراتین سرد: همان احیا جزئی می باشد که نیاز به اتوکشی ندارد.
2- کراتین گرم: اتوکشی دارد و احیا کامل به همراه صافی مدنظر می باشد.

کراتین گرم به سه لاین تقسیم می شود:

1- reviving: مناسب موهایی که آسیب دیده اند و نیاز به احیا دارند.
2- plus: مناسب موهایی که نیاز به احیا دارند و مشتری صافی هم مدنظر دارد و موها آسیب دیدگی کمی دارد.
3- x- treme: مناسب موهایی که مشتری صافی 100 درصدی می خواهد.

کراتین شامل سه فاز می باشد:

  • فاز اول: شامپو قبل کراتین (بوتاکس)
  • فاز دوم: مواد
  • فاز سوم: تثبیت کننده

ذکر این نکته الزامی است که نوع کراتین مصرفی و اندازه ترکیب مواد و فازها بسته به نوع و جنس مو و ضخامت و نازکی و درصد آسیب دیدگی یا احیا و صافی مو می باشد لذا در این کتاب به مراحل انجام کار اشاره شده است معرفی محصولات برتر و درصد ترکیبات کاملا تضمینی می باشد که باید به صورت عملی آموزش داده شود لذا برای شرکت در کلاس های عمل به شماره های انتهای صفحه کتاب مراجعه شود.

مراحل انجام کراتین مو

برای شرع کار کراتینه ابتدا موها را با شامپو قبل کراتین یا شامپو کیلیزینگ 2 تا 3 بار می شوئیم. توجه شود که موها حتما با شامپو قبل کراتین شسته شود و از شامپوهای معمولی یا مصرف روزانه استفاده نشود استفاده از شامپو مخصوص کراتین باعث باز شدن پولک ها و کوتیکول های مو بر اثر clarigying می شود تا مواد بتواند وارد ساختمان می شود. با انجام این کار فلس های مو باز می شود و مو پاکسازی و آماده جذب مواد مغذی کراتین به مو می شود.
شامپو را به مدت 2 تا 3 دقیقه بر روی ساقه مو ماساژ می دهیم.
- به دلیل تفاوت PH شامپو و PH پوست سر، شامپو بر ساقه ها ماساژ داده شود و با پوست سر تماس نداشته باشد.
آب اضافی موها را بعد از شست و شو اولیه می گیریم و 80% موها را با سشوار خشک می کنیم. موها را تقسیم می کنیم. قسمت جلو سر به دو قسمت از گوش تا گوش جدا کرده و به دو نیم با 2 گیره فیکس می کنیم و پشت سر را به 4 قسمت تقسیم بندی می کنیم، از پشت سر شروع کرده و لایه های بسیار نازک و به طور افقی جدا می کنیم. قلم مو را به مواد آغشته کرده و نیم سانت مانده به ریشه مواد می زنیم. در حین انجام کار دقت شود که کراتین با پوست سر و اطراف صورت تماس نداشته باشد هر لایه ای را که مواد زدیم شانه کشی می کنیم تا اضافی مواد گرفته شود و مواد کامل به تمامی قسمت های ساقه مو برسد. بین 30 تا 45 دقیقه مکث داده شود تا مواد کاملا وارد ساختار مو شود، بعد از طی زمان مذکور براشینگ انجام می دهیم. از پشت سر دوباره لایه های نازکی را که مواد زده بودیم را بر می داریم و با اتوی سرامیکی از نیم سانت به ریشه اتوکشی می کنیم.
نکته: تنظیم دما و درجه حرارت و تعداد اتوکشی هر لایه با توجه به درصد آسیب دیدگی مو انجام شود هر لایه بین 10 تا 15 بار اتوکشی شود تا زمانیکه غبار کامل از مو خارج شود.

- حرارت بین 180 درجه تا 230 درجه باشد. برای موهای سالم تا 45 درجه هم می توان حرارت سریع داد.
- برای موهای آسیب دیده و کشسان دما از 180 درجه و تعداد دفعات اتوکشی از 10 بار بیشتر نباشد.
- بنا به میزان قرنطینه ای که کارخانه برمحصول درج کرده است بین 3 تا 4 روی مو شکسته نشود.
- موها تا 3 روز با گیره و کش بسته شود.
- استخر ممنوع (کلر موجود در آب استخر باعث تضعیف تثبیت مواد کراتین مو می شود).
- انجام دکلره و رنگ حتما 2 هفته قبل و 3 هفته بعد کراتین باشد.
- بعد از انجام کراتین مشتری باید هر هفته اتوکشی داشته باشد.
- بعد از انجام کراتین، موها حتما با شامپو بعد کراتین شسته شود و پس از ماسک های آبرسان استفاده شود.
زیبایی و شادابی مو نیاز به مراقبت دارد علاوه بر کراتین درمانی، لاین های درمکانی دیگری نیز برای پیشگیری از آسیب دیدن مو و درمان آسیب دیدگی مو به کار می رود که در این کتاب به تشریح برخی از تراپی های مو می پردازیم.

بوتاکس مو

این محصول مخصوص موهای نازک و آسیب دیده می باشد. بوتاکس پانسمان مو می باشد زمانیکه مو بوتاکس می شود یک لایه غشا دور مو زده می شود و همچنین این پانسمان دور تا دور مو را می پوشاند و سبب افزایش استحکام مو می شود در صورتی که مو بسیار آسیب دیده باشد و مو حالت کشسان و در حالت بریده شدن باشد حتما باید بوتاکس تزریق شود. بوتاکس احیا صد در صد مو می باشد این محصول 3 فاز دارد.

مراحل کار: ابتدا با شامپو قبل بوتاکس مو 2 تا 3 بار مو شسته شود. سپس با باد سشوار آب اضافی مو گرفته شود. فاز 1 مواد را داخل ظرف مناسبی ریخته و با برس از پشت سر لایه به لایه یک سانت مانده به ریشه زده شود. موها را کاور کرده و 20 دقیقه استراحت داده شود. سپس با باد سشوار کاملا موها را خشک کرده و شروع به اتوکشی نمایید. بعد از اتوکشی مکث کوتاهی می کنیم تا موها خنک شود موها را با آب ولرم آب کشی کرده و فاز 2 را به موها زده و 10 دقیقه مکث و بعد آب کشی شود.
این محصول احیا صددرصد می باشد در صورت داشتن تمایل به صافی 10% باید هنگامی که فاز 2 زده شد و مکث انجام شد بعد از آبکشی موها را اتوکشی شود.
همچنین بوتاکس های فوری و قوی هم در بازار موجود است که تک فاز می باشد و برای موهای کاملا آدامسی و کشسان استفاده می شود که دارای دوره درمان می باشد و چند بار باید تکرار شود تا نتیجه مطلوب مورد نظر حاصل شود.
برای تزریق بوتاکس می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. ما بهترین خدمات را با رعایت نکات بهداشتی به شما ارائه می دهیم.

بوتاکس خمیری:

محصولی جدید برای دکلره و احیا هم زمان که بعد از انجام دکلره به صورت رنگ زده می شود و شانه کشی می شود و مراحل آتی شست و شو و براشینگ طی می شود.

مراحل انجام کراتین سرد یا ویتامین درمانی:

موها را با شامپو قبل کراتین 2 تا 3 بار شست و شو می دهیم و هر بار 2 دقیقه ساقه موها را ماساژ می دهیم. مقداری از ماسک کراتین را داخل ظرف می ریزیم و چند قطره اولاپکس یا روغن آرگان به آن اضافه می کنیم و خوب ترکیب می کنیم مواد را با برس رنگ از پشت گردن لایه به لایه نیم سانت به ریشه مواد گذاری می کنیم و ساقه ها را ماساژ می دهیم و سپس با یک کلاه پلاستیکی یا نایلون رنگ مو، موها را کاور کرده و نیم ساعت مکث می کنیم.
و در طول این رمان 2 تا 5 دقیقه مو را با باد گرم سشوار حرارت می دهیم سپس موها ر با آب ولرم آبکشی می کنیم و آب اضافی مو را گرفته و چند قطره سرم کریستال به موها زده و سپس موها را براشینگ می کنیم.
ویتامین درمانی همچنین برای موهایی که حالت فری دارند و خواستار درمان اند و طالب حفظ فری موی خود هستند بسیار گزینه مطلوبی است.
برای انجام کراتین سرد که جنبه تقویتی مو را دارد می توان از آرگان تراپی، اسیدتراپی، پلکس تراپی، پروتئین تراپی.

آرگان تراپی: 

روغن آرگان که طلای مایع شهرت دارد از دانه های درختی به نام آرگان از کشور مراکش کشف و استخراج می شود این روغن حاوی ویتامین A,E و اسیدهای چرب امگا 6 و 9 می باشد که سبب مرطوب کردن و جوانسازی و تغذیه پوست و مو محسوب می شود این محصول سبب درخشندگی و آبرسانی مو می شود و از وز شدن آن جلوگیری می کند. موهایی که بر اثر اتوکشی و براشینگ زیاد، حرارت، ... آسیب دیده اند به وسیله قرار دادن پروتئین بین ساختارهای مو قابلیت درمان را دارند این محصول به دلیل اسیدهای فراوان که در آن وجود دارد، PH طبیعی پوست و مو را ذخیره می کند و در پوست ها و موهای چرب باعث کنترل چربی آن می شود.
طریقه استفاده: بعد از استحمام و انجام براشینگ بر موهای مرطوب یا خشک زده شود و ماساژ دهید و در طول روز بر روی مو بماند.

اسید تراپی: 

تقویت ریشه و ساقه مو بعد از انجام کار یا مواد است. برای این کار پکیج سه تایی: امولسیون و کرم و شامپو وجود دارد: 1- به موها امولسیون بزنید و 3 تا 5 دقیقه ماساژ دهید. ده دقیقه مکث. 2- بدون شستن مو کرم را بر روی آن بزنید (حتما از ماسک استفاده کنید.) 5 دقیقه ماساژ داده و روی مو را با کلاه نایلونی کاور کنید و سپس 20 دقیقه مکث کنید. 3- با آب ولرم آب کشی کرده و با شامپو مخصوص شسته شود این شامپو کوتیکول های مو را شسته و باعث تثبیت رنگ و مواد می شود.

پلکس تراپی:

پلکس جدیدترین فناوری پیشرفته نانو در رابطه کار با مواد شیمیایی است. یک ماده استثنایی است که این امکان را می دهد تا با فرمول منحصر به فرد دیگر نگران شکسته شدن موها نباشید. این محصول احیا کننده باعث می شود پیوندهای دی سولفید گوگرد مو که به دلیل عوامل شیمیایی مانند رنگ و دکلره و حرارت و فر و مش و صافی و ... یا عوامل مکانیکی مانند اتو کردن، سشوارهای مکرر، یا شانه شکسته شده را دوباره متصل کند. محلول شماره 2 این محصول دارای مواد با کیفیت فوق العاده و مواد مغذی برای مو می باشد که مو را براق و تغذیه کرده و حالت کشسانی موها را برطرف می کند.
این محصول غنی شده با روغن آرگان، اسکلونی، امگا3، امگا6، امگا9، فیتوستنین، کراتین می باشد و باعث می شود از مو به مدت طولانی محافظت کند، اولا پلکس اولین پلکس وارد شده به ایران می باشد که شامل دو فاز می باشد روغنی و کرمی وان پلکسی محصولی از پلکس ها می باشد که داخل مواد شیمیایی رنگ، دکلره، فر و ... ریخته می شود تا مقاومت مو را در برابر این مواد شیمیایی بالا ببرد و ضامن سلامتی مو می باشد. پلکس های دیگر هم چون کریلکس، بی پلکس، لایکس هم در بازار یافت می شود. باتوجه به دوره درمان هفته ای 1 مرتبه در 3 الی 4 جلسه تراپی، موها کاملا مقاوم می شوند.
میزان مصرف: به ازای هر 30 gr پودر دکلره (یک پیمانه) باید 8 میل فاز 1 پلکس ریخته شود. پلکس تراپی شامل یک پک 3 تایی می باشد ابتدا موها را با شامپو قبل کراتینه می شوئید آب مو گرفته شود و مواد شماره 1 پلکس را با کمی آب ترکیب کرده و بر روی ساقه مو اسپری کنید و سپس شانه کشی و 5 دقیقه مکث. دقت شود که زمان مکث بیشتر نباشد زیرا باعث سوختگی مو می شود. بعد از آبکشی مواد شماره 2 گذاشته شود و با کلاه رنگ کاور شود بعد از حرارت 45 دقیقه روی مو آبکشی شود. محلول شماره 3 داخل سرشور روی مو گذاشته شود و بعد 1 دقیقه آبکشی شود و بعد از آبکشی موها را خشک و براشینگ کنید.

ارژنگ تراپی:

نوعی پلکس تراپی می باشد با این تفاوت که بعد از ده دقیقه مکث فاز 2 شروع به اتوکشی می کنیم یعنی موها را فویل پیچی کرده و شروع به اتوکشی می نماییم بعد از اتمام اتوکشی ده دقیقه مکث کرده و با آب خالی موها شست و شو می شود. نم موها را با حوله گرفته و سپس موها را با اسپری روغن آرگان آغشته می کنیم و نهایتا براشینگ انجام می دهیم.

پروتئین تراپی:

این نوع کراتین اصلا صافی ندارد و در این لاین احیا و تقویت مدنظر می باشد مواد مصرفی: پروتئین پرسونال با ماسک های قوی مو در هر جلسه تا 20% مو درمان می شود.
مدت زمان: هر 10 روز یکبار 3 تا 5 جلسه روش کار: سر مشتری را با شامپو قبل بشوئید. 50% نم موها گرفته شود.
مواد لایه به لایه از پشت سر به موها زده شود و در نهایت مو با کلاه کاور شود 30 تا 45 دقیقه مکث داده شود (5دقیقه باد گرم- 5 دقیقه مکث و تا 3 بار تکرار شود) موها خشک و سپس براشینگ حرفه ای شود.
نکته: در صورت وز بودن زیاد نوک موها به ازای 50ml از پروتئین یک آمپول فرمالدئید داخل ظرف مواد ریخته شود و در نهایت بعد براشینگ نوک موها اتوکشی شود 2 تا 3 بار.

سرم تراپی:

استفاده از سرم های ضد ریزش مو که به صورت آمپول هایی برای استفاده فوری می باشد. بهترین این سرم ها سرم بیوکلین می باشد که موجب غنی تر و مستحکم تر شدن ریشه تا نوک مو می شود. نحوه مصرف: قبل از استفاده از آمپول ها موها با شامپو بیوکلین شسته شود و بعد از خشک کردن موها آمپول ها را شکسته و با قطره چکان بر روی پوست سر و ریشه مو ریخته و به آرامی ماساژ داده شود. مقدار مصرف: حداقل 3 بار در هفته به مدت 60 روز استفاده شود. برای نتیجه بهتر این چرخه مصرف 2 بار در سال انجام شود.

انواع ریفورتاژ: (احیا و بازسازی مو)

روش اول:
نیمی از روش های استفاده از ماسک مو آبرسان می باشد. طریقه مصرف: بعد از اتمام کار رنگ، ماسک آبرسان را به موها می زنیم و خوب ماساژ می دهیم به مدت 30 دقیقه مکث می کنیم و موها را با کاور پلاستیکی یا کلاه می پوشانیم. 5 دقیقه سشوار می گیریم و با حوله گرم شده روی کلاه را کاور می کنیم. 10 دقیقه مکث دوباره 5 دقیقه سشوار با باد ملایم می کشیم و دوباره 10 دقیقه استراحت به مو می دهیم پس از طی زمان مذکور کلاه را بر می داریم و موها را ماساژ داده و با شانه روزنه درشت شانه می کنیم سپس با آب سرد موها را آبکشی کرده و براشینگ می کنیم. توجه شود به ازای 2 قاشق ماسک مو، یک قاشق سرم آنتی فیریز سینره در ترکیب می ریزیم.

روش دوم: 
سرم آنتی فیریز سینره + کپسول ویتامین 15B یا ب کمپلکس 12B را با کمی روغن زیتون ترکیب می کنیم و به طور همزمان به ریشه و ساقه مو زده شود و به مدت 1 ساعت مکث داده شود و سپس آبکشی نمایید.
ریباندینگ: ریباندینگ یا همان صافی ژاپنی یک محصول صافی شدت دار فاقد احیا می باشد بهترین ماسک موجود بازار صافی های shileld می باشد که 2 فاز دارد و سه رنگ دارد. رنگ های بنفش و قرمز برای موهای طبیعی و سالم می باشد و آبی رنگ برای موهای ضعیف و بسیار رنگ شده است.

مراحل کار: 
مواد فاز 1 را داخل کاسه رنگ می ریزیم. از 1 سانت مونده به ریشه از پشت گردن لایه به لایه شروع به مواد گذاری می کنیم. هر لایه را مواد زده و شانه می کنیم و سپس رها می کنیم. بعد از اتمام موادگذاری موها را ماساژ می دهیم و 40 دقیقه مکث می کنیم. بعد موها را با آب ولرم آبکشی می کنیم به طوری که اصلا لیزی مو احساس نشود. سپس موها را با باد سشوار 80% خشک می کنیم و شروع به انجام اتوکشی می کنیم. هر لایه 10 بار با دمای 220 درجه اتوکشی شود. بعد از اتوکشی به مو زمان می دهیم تا خنک شود حالا فاز 2 را داخل ظرف ریخته و مانند مرحله اول تکرار می کنیم. دقت شود که مکث فاز 2 نصف فاز اول می باشد. سپس مو را آبکشی و براشینگ می کنیم. لازم به ذکر است که قرنطینه مو رعایت شود.

صافی مو:

در المنت صافی مو مواد تشکیل دهنده عبارتند از منگنز و سدیم و پتاسیم و اکسید خاک رس و اکسید منگنز. وجود این مواد موجب می شود استفاده از این روش روی هر مویی بدون آسیب زدن به آن امکان پذیر باشد.

صافی ژاپنی:

در این روَ که به صافی ژاپنی یا لختی دائم معروف است در زمان بین 3 تا 5 ساعت بسته به حجم و قد مو توسط متخصصین خبره موها تقسیم بندی کرده و مواد مورد نظر و اتوکشی انجام شود موها تا 72 ساعت نباید خیس شود. این روش مناسب اشخاصی است که موهای بسیار لخت و براق می پسندند. این روش نسبت به کراتین و المنت و هیرتاکس مو دائمی است یعنی فقط با رشد ریشه مو نیاز به ترمیم ریشه پیدا می کند. عموما بعد 6 الی 8 ماه بسته به رشد موی شخص. نکته: این روش مخصوص موهای رنگ و دکلره نشده می باشد.

مراقبت از سلامت پوست و مو مراقبت از سلامت پوست و مو  

اوزون تراپی یا آبرسانی عمیق مو:

جلوگیری بی نظیر از ریزش مو و پرپشت شدن موها و افزایش مقاومت هر تار مو و رفع شوره سر یکی از تجهیزاتی است که در بخش سلامت و درمان و زیبایی مو سر با بهره گیری از خاصیت اکسیداسیون اتم اکسیژن موجب بهبود سلامت و بازسازی موهای آسیب دیده صورت می گیرد و همچنین موجب کاهش ریزش مو می شود این اکسیژن فعال (ازن) با ایجاد یک لایه محافظ به نام peptones بر روی مو باعث پوشش کوتیکول مو با ایجاد ارتباط میان ساختار درونی هر رشته مو و رنگ شیمیایی و طبیعی آن باعث جلای آن می شود.

کربوکسی تراپی:

کربوکسی تراپی مو یک روش نسبتا امن است که تقریبا هیچ عوارض جانبی ندارد زیرا دی اکسید کربن به طور معمول در بدن تولید می شود و مقدار کمی از این گاز توسط شخص متخصص تزریق می شود که ممکن است کبودی خفیفی در محل تزریق به ندرت رخ دهد که بعد از یک هفته برطرف می شود مدت درمان کربوکسی تراپی 4 تا 6 جلسه می باشد که به فاصله یک هفته انجام می پذیرد.

لایف تراپی:

آبرسان و جلوگیری از خشکی مو و تغذیه مو با استفاده از اشعه کلامازون می باشد. استفاده از این اشعه باعث می شود مواد ویتامینه یا کراتینه نفوذ و اثربخشی بیشتری در لایه داخلی مو داشته باشد.

نانو هیدروژن تراپی:

با استفاده از نانو اسپری مولکول ها آب تحت فشار 3/3 اتمسفر به قطر 0/26 نانو متر تبدیل می کند و با گرمای بخار و انیون سازی قوی در داخل کورتکس مو به قطر یک نانومتر نفوذ کرده و به همراه گرما موجب تاثیر و ثبات بیشتر کراتین، بوتاکس، رنگ و سایر محصولات مراقبت و درمانی می شود. این لاین درمان موجب:

1- آبرسانی به ساقه و ریشه موهای آسیب دیده
2- اکسیژن تراپی مو و رساندن اکسیژن کافی به ریشه و ساقه مو
3- افزایش گردش خون در ریشه مو و جلوگیری از ریزش مو
4- آماده سازی ساقه مو برای جذب کراتین و مواد احیا کننده
5- اکسیداسیون و پاکسازی مو

هیدرتاکس:

آبرسان قوی، ضدپیری مو هر تار مو تا 100 برابر نسبت به گذشته آبرسانی می شود دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان A-B چرب امگا6 و امگا4 تقسیم سلولی را افزایش می دهد از مو محافظت کرده و لایه های بیرونی را مقاوم می کند و بدون اتکشی می باشد ولی صافی ندارد.

مراقبت و درمان های طبیعی پوست و مو

برای انجام مراقبت های گوستی با پیشگیری و درمانی پوست در مرحله اول باید شناخت کافی از پوست و انواع آن کسب شود. پوست از سه لایه تشکیل شده است. لایه اول اپی درم و لایه دوم مزودرم و لایه آخر هیبودرم یا اندودرم می باشد که مراقبت های زیبایی بر روی لایه سوم همون اندودرم کار می شود و این قسمت مدنظر می باشد لذا نباید به گونه ای کار کرد که به لایه های اول و دوم آسیب برسد.
در کار پاکسازی و مراقبتی انتخاب درست محصول آرایشی چه گیاهی و یا چه شیمیایی و یا دست ساز بستگی به همان لیه سوم دارد که وضعیت این لایه هم به تغذیه، ژن، آب و هوئا و حتی محیط سازشی بستگی دارد. این لایه سوم که با چشم طبیعی می توان دید که در افراد مختلف متفاوت هستن از چند نوع مدل تشکیل شده است.

  • پوست معمولی
  • پوست چرب
  • پوست خشک
  • پوست مختلط
  • پوست حساس

لذا براساس نوع پوست باید نوع ماسک و یا نوع محصول آرایشی باید انتخاب شود. زیرا در غیر این صورت نه تنها به سلامت پوست کمک نمی کند بلکه باعث آسیب دیدن لایه پوست می شود و در طولانی مدت پوست را دچار عارضه می کند لذا باید انواع پوست ها را شناخت.
ویژگی یک پوست معمولی عبارتند از:

1- هیچ عیب و نقصی بر روی آن وجود ندارد یا بسیار جزئی است.
2- پوست معمولی به مواد و عناصر کمی حساسیت دارد.
3- منافذ آن، قابل دیدن نیستند.
4- در مقابل نور خورشید بازتاب داره یعنی اثر ندارد.

برای این دسته پوست ها باید از بخور سرد و گرم و ماساژ درمانی و روغن های مغذی بهره گرفت تا طراوت پیدا کند.

ویژگی پوست های چرب:

1- پوست های چرب منافذ پوستی بزرگ دارد.
2- پوست چرب رنگ پریده و مراقبت دارد.
3- بر روی این پوست معمولا جوش های سرسیاه و لکه و جوش دیده می شود.
4- چربی پوست با فصول سال و شرایط آب و هوایی ارتباط مستقیم دارد.

عواملی که باعث چربی پوست یا بدتر شدن شرایط آن می شوند عبارتند از:

1- رسیدن به سن بلوغ یا تغییرات هورمونی
2- استرس و اضطراب
3- گرما یا رطوبت بیش از اندازه

برای مراقبت های این پوست باید در طول روز صورت را بیش از 2 بار نشویید. از فشار دادن جوش ها پرهیز کنید. حتما محصولات مراقبتی که مخصوص این پوست ها می باشد تهیه می شود.

ویژگی های پوست خشک:

1- در پوست خشک منافذ تقریبا نامعلوم می باشد.
2- پوست خشک معمولا سخت و شکننده می باشد.
3- گاهی کهیر یا اگزما به رنگ قرمز دیده می شود.
4- کشسانی کمی دارد یا انعطاف پذیر نیست و در نهایت خطوط و چروک ها قابل مشاهده هستند. این نوع پوست معمولا سریعا خارش می گیرد و یا در اثر ضربه دچار تورم می شود.

دلایلی که باعث خشک شدن پوست یا پوست خشک می باشد عبارتند از:

1- دلایل ژنتیکی
2- افزایش عمر و تغییرات هورمونی
3- شرایط آب و هوایی یکسان مانند آفتاب، باد یا سرمای زیاد
4- اشعه ماورا بنفش
5- اشعه موجود در سالن های سولاریوم
6- گرمای داخلی اتاق
7- حمام کردن به مدت طولانی با آب داغ
8- حساسیت به مواد موجود در شوینده ها و صابون ها و وسایل آرایشی و برخی داروها

ویژگی های پوست مختلف و ترکیبی:

این نوع پوست ها هم خشک هستند و هم چرب و هم حساس و معمولی
پوست صورت این افراد با پوست بدنشان متفاوت می باشد. به طور مثال: ممکنه پوست صورت مختلف باشد ولی پوست بدنشان معمولی یا خشک یا بالعکس.
پوست صورت این افراد حالت دوگانه به طوری که پوست پیشانی، بینی و چانه آنها چرب و پوست سایر نقاط صورتشان خشک یا معمولی است در واقع پوست صورت آنها مخلوطی از دو نوع پوست مختلف است این افراد محدوده نقاطی را که در پوست صورتشن چرب است (پیشانی، بینی و چانه) شکلی شبیه به حرف T هست. در این نوع پوست باید هم مراقبت پوست معمولی و هم خشک و هم چرب رعایت شود و هم در ارائه خدمات مراقبتی به این نکته توجه شود. برای قسمت های چرب از ماسک ها و اسکراب های مخصوص پوست چرب و جاهایی که پوست خشک می باشد از محصولات مخصوص این نوع استفاده شود.
ویزگی پوست های حساس: این نوع پوست از حساسیت بسزایی برخوردار است لایه اندودرم این افراد نازک و نرم است پس مراقبت از این نوع پوست ها بسیار مهم می باشد.

ویژگی پوست های حساس:

1- سوختن در اثر آفتاب، 2- خشکی بر اثر کمبود آب، 3- عدم استفاده از کرم های مرطوب کننده

با توجه به شناخت کامل از خصوصیات و ویژگی های انواع پوست برای پیشگیری و درمان پوست می توان اقدام کرد. پارافین تراپی که یکی از متدهای جدید درمانی می باشد با توجه به نوع پوست هر فرد انجام می شود. دراین کتاب به بررسی فواید و مراحل انجام کار می پردازیم.
پارافین تراپی یا پارافین درمانی یکی از متدهای جدید جوانسازی پوست و افزایش لطافت و نرمی پوست می باشد که امروزه در بسیاری از مراکز زیبایی انجام می شود. پارافین تراپی استفاده از روغن های گرم شده پارافین برای تسکین دردهای دست و پا و همچنین تسکین دردهای مفاصل و عضلات می باشد. این نوع درمان سبب افزایش نرمی و لطافت پوست نیز می شود. روغن پارافین توان مناسبی در جذب و نگهداری حرارت دارد. هنگامی که دست و پا درون پارافین قرار گیرد حرارت به همان بخش های بدن منتقل می گردد.
حرارت موجب افزایش گردش خون و درمان درد و سختی می شود و موجب استفاده برای نرمی و لطافت پوست موجب افزایش گردش خون و باز شدن منافذ پوست و جذب رطوبت از لایه های زیرین پوست می شود.
این ماده مخلوطی نیمه جامد از هیدروکربن هایی با تعداد کربن بیش از 25 است که از نفت خام تهیه می شود. این ماده خواص درمانی داشته و به عنوان یکی از داروهای قابل فروش بدون نسخه پزشک (OTC) توسط FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا) تایید شده است و همچنین به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده محصولات آرایشی به شمار می رود. لذا پارافین تراپی از دو جنبه قابل بررسی می باشد.
1- درمانی               2- زیبایی
در جنبه درمانی هدف از بین بردن دردهای مفصلی و عضلانی و کاهش درد آرتروز می باشد و در جنبه زیبایی هدف ایجاد نرمی و لطافت و آبرسانی و از بین بردن کدورت و تیرگی از پوست می باشد. نوع آرایشی پارافین مایع رطوبت کننده و نرم کننده می باشد که برای جلوگیری و درمان پوست های خشک و زبر، خارش و پوسته شدن آن در محصولات مراقبت از کودکان، کلا کرم ها، پمادها و دیگر محصولات آرایشی به کار می رود مخصوصا در محصولات Diaper rash کودکان برای درمان و جلوگیری از حساسیت های ضعیف ناشی از ادرار سوختگی پای نوزادان. این ماده همانند وازلین، لانولین و دایمتیکون ها با تشکیل یک لایه محافظ روغنی بر روی پوست مانع از تبخیر آب پوست به بیرون می شود ضمن اینکه پوست را نرم می کند و بدین وسیله یکی از عوامل مهم خشکی پوست را برطرف می نماید.

انواع روش های زیباسازی و جوانسازی پوست و مو انواع روش های زیباسازی و جوانسازی پوست و مو  

مزایای پارافین تراپی:

1- از بین برنده تیرگی پوست                
2- لایه برداری و اسکراپ پوست
3- آبرسانی و رفع خشکی پوست              
4- ضد چروک و از بین برنده چروک
5- شادابی و شفافیت پوست               
6- تغذیه پوست با ویتامینه E و آلوئه ورا
7- نرم کننده و جوانسازی پوست              
8- تحریک لایه ها (ساخت کلاژن پوست)
9- افزایش خون رسانی به پوست           
10- تسکین دردهای عضلانی
11- موجب افزایش گردش خون در قسمت های اعمال شده
12- این نوع درمان سبب افزایش توان حرکتی در افرادی مبتلا به آرتروز، و سایر دردهای مزمن.
13- کاهش دهنده اصطکاک سطح تماس پوست بدن با لباس، مخصوصا ورزشکاران در حین فعالیت ورزشی جهت جلوگیری از عرق سوز شدن و حساسیت.

فواید پارافین تراپی:

1- جوانسازی پوست
2- نرم کننده و مرطوب کننده
3- بهبود دهنده گردش خون
4- آرامش بخش
5- درمان بیماری های قارچی و اگزما
6- آبرسانی و برطرف کردن خشکی پوست
7- از بین بردن تیرگی پوست
8- مفید برای بانوان باردار
9- التیام بخش دردهای استخوانی
10- درمان خشکی و ترک پا
11- تزریق مستقیم ویتامین E,A به پوست
12- به پوست حالت الاستیته و ارتجاعی می دهد.

حمام پارافین:

برای دست و پت، زانو، آرنج به مدت 30 تا 45 دقیقه قبل از پارافین تراپی باید موضع را آماده سازی کنیم و بعد از کار موضع باید حداقل دو ساعت آب زده شود و حتما آن قسمت چرب شود.

برای انجام کار پارافین:

1- محل موضع به خوبی شسته شود
2- استفاده از کرم مرطوب کننده و ماساژ دورانی
3- در صورت زمخت بودن پوست دست و پا از اسکراپ دانه درشت استفاده شود و به صورت دورانی کناره های انگشتان ماساژ داده شود.
4- شست و شو دست و پا با آب ولرم
5- کرم مرطوب کننده یا وازلین زده شود.
6- با فرچه مواد پارافین را به سطح پوست آغشته کرده (2 الی 3 بار این کار تکرار شود) سپس داخل کیسه فریزر قرار داده و دست و پا را در وکیوم گرم می گذاریم به مدت 30 تا 45 دقیقه (براساس ضخامت پوست مشتری) دست و پا را از وکیوم خارج کردن و پارافین را که داخل کیسه است به صورت مالش درآورده و سپس روغن بچه مالیده شود و توجه شود. 
در صورتی که پارافین روی لباس ریخته شد با استفاده از کاغذ روغنی می توان لکه را برطرف کرد.
با قرار دادن کاغذ بر روی لکه و سپس اتو گرم بر روی آن محل باعث پاک شدن لکه می شود.

مواد لازم پارافین تراپی صورت:

چرنکه یا فرچه- گاز استریل- شیرپاک کن- پنبه- دستگاه بخور- صابون با اسپری آنتی باکتریال- اسکراپ شیمیایی انواع ماسک ها- ماسک گچی (لیف و آبرسان)- روغن های دست ساز گیاهی جهت ماساژ- پلاستیک یا نایلون- حوله بزرگ و سبک- آبرسان آلوئه ورا یا خیار- بخور سرد یا کمپرس سرد. مراحل کار: ابتدا پوست صورت با صابون آنتی باکتریال از مواد آرایشی و گرد و غبار و آلودگی ضدعفونی کرده و سپس از کرم های مرطوب کننده برای تمام قسمت های پوست صورت و گردن استفاده شود. روی چشم ها با دو پد پوشیده شود موها کاملا جمع شود و داخل کلاه قرار داده شود و هدبند بسته شود و روی صورت را با یک باند می پوشانیم و قسمت لبه و بینی برش داده شود. با فرچه پارافین زده شود و بعد از زمان 20 الی 30 دقیقه.

مراقبت های بعد از پارافین صورت:

1- استفاده از کرم های ضدآفتاب بدون رنگدانه. بالاتر از 35 SPF نباشد.
2- استفاده از روغن های زیتون یا گل بنفشه به عنوان مرطوب کننده.
3-  شب ها حتما صورت قبل خواب چرب شود.
4- صبح ها به هنگام بیدار شدن با گلاب بر روی پوست اسپری شود.
5- هردفعه در حمام استفاده از اسکراپ و ماساژ فراموش نشود.

مواد لازم پارافین تراپی دست و پا:

صابون آنتی باکتریال- نایلون- دستکش حوله ای- روغن های گیاهی و یا لوسین های مغذی- اسکراپ گیاهی- شیر- جوش شیرین- پد یکبار مصرف- ماسک گچی- کرم آبرسان پوست.

مراحل کار:

1- ابتدا دست (پا) با آب و صابون آنتی باکتریال شسته و خشک شود تا منافذ پوست باز شود.
2- یک لایه کرم مرطوب کننده بر روی پوست دست (پا) مالیده شود.
3- مقدار لازم پارافین در ظرف پارافین ریخته تا پارافین ذوب و به دمای مناسب برسد.
4- دست (پا) را داخل پارافین مایع فرو برده شود بطوری که تمام سطح دست (پا) در آن غوطه ور شود.
5- پس از چند لحظه آن را خارج کرده و دوباره تکرار شود (4 تا 5 مرتبه)
6- دست (پا) را سریعا داخل کیسه پلاستیکی قرار داده و روی آن را با دستکش حوله ای یا دستکش برقی بپوشانید تا پارافین دیرتر سرد شود.
7- پس از 10 تا 15 دقیقه پارافین سرد را به صورت مالشی از دست (پا) درآورده شود.
8- سپس با روغن های گیاهی ماساژ داده شود.

طریقه ماساژ:

آرنج مشتری صاف باشد گودی دست مشتری در برجستگی دست آرایشگر باشد. برا یماساژ آن هیچ فشاری بر مفصل اول انگشت داده نشود. در حین ماساژ در حین رسیدن به مفصل بر روی دست چرخیده شود و با دو شصت از کنار انگشت وسط به سمت مچ ماساژ کشیده شود.
برای کف دست با (پنجه بکسی) دست را مشت کرده کف دست را ماساژ می دهید. دست عمود (مشتری) و مچ دست را گرفته (مشتری) انگشت بین دست مشتری رو به بالا کشیده شود و به سمت چپ و راست آن را بچرخانید.
برای ماساژ پا: تک تک انگشتان پا به صورت صاف و دورانی ماساژ داده شود مچ پا را ثابت نگه داشته و آن یکی دست از مچ پا تا کف پا ماساژ داده شود و بعد دست را جابه جا کرده و سمت بعدی انجام شود.

مراقبت های بعد از پارافین دست (پا):

  • یک شب در میان استفاده از روغن و وازلین
  • استفاده از دستکش نخی هنگام خواب
  • بدست دست (پا) با لیف و سفید آب به هنگام صبح
  • چرب نگه داشتن آن

نکات اساسی پارافین دست (پا):

1- برای مرتب کردن قد ناخن ها از سوهان دستی از شماره 180، 240 استفاده شود.
2- استفاده از بافر برای از بین بردن خط و خطوط
3- استفاده از پولیش برای براق و صیقلی کردن آن
4- برای پارافین پا برای دورگیری از سوهان های شنی و برای کوتیکول های دور ناخن از قیچی مخصوص کمک می گیریم.
5- اگر روی طرف ناخن شیار یا خط داشت یک دور روی آن را بافر می کشیم و پولیش می زنیم.
6- روغن زیتون و روغن تقویتی فراموش نشود.

برای رفع ترک های پاشنه پا

مراحل کار:
ناخن ها را مرتب کرده و تقریبا یک قاشق نمک به آب ولرم ظرف اضافه کرده و پا را داخل آن قرار می دهیم پس از یک ربع پا را خارج کرده و کالوس به کف پا زده شود به مدت 3 الی 5 دقیقه سوهان کشی کف پا انجام داده شود سپس دوباره پا را داخل آب کرده و خارج می کنیم سپس مقداری اسکراب زده شود و به صورت دوران ماساژ دهید دوباره پا داخل ظرف کرده و سریع خارج می کنید. کمی ماسک را با نشاسته کمی لیموترش مخلوط کرده و به صورت خمیری با فرچه به پا و روی پا زده شود.
سپس پا را داخل کیسه نایلون قرار داده و پاگوش می پوشید به مدت 10 تا 15 دقیقه استراحت دهید سپس پا داخل آب ولرم ظرف کرده و مواد از پا تمیز و برداشته شود پا را از آب خارج کنید.
پوست های دور ناخن را با کوتیکول ریمو و یا سوهان برقی مرتب کنید و سپس کرم بزنید دوباره به مدت یک ربع داخل کیسه بماند و بعد از مدت زمان مذکور بالا خارج کرده و بشویید سپس ماسک مخصوص را زده و 20 دقیقه مکث می کنیم.
برای دست هم می توان از این روش استفاده کرد با این تفاوت که در عمل دست نیاز به استفاده از کالوس و شوگرا اسکراب نیست. علاوه بر پارافین تراپی استفاده از ماسک های صورت نیز پوست را پاک و شاداب و تغذیه می کند و باعث روشن تر شدن لکه های تیره پوست شده و نرمی و لطافت را به پوست باز می گرداند. استفاده از ماسک های گیاهی و روغن های مناسب بعد از انجام پارافین صورت در تاثیر بهتر روند درمان بسیار حائز اهمیت است. لذا به معرفی تعدادی از ماسک ها و روغن های دست ساز برای این لاین می پردازیم.

ماسک های مناسب پوست بعد از انجام پارافین تراپی

  • ماسک بیوتین:

این ماده جز ویتامین های B بود که فعالیت متابولیسم سلولی را افزایش می دهد و موجب احیای پوست و کاهش علائم خشکی و تنش در پوست می شود این ماده به محافظت از ساختار پوست و افزایش مقاومت کمک شایانی می کند. در سری محصولات RVB بیوتین- پرو- ویتامین 5B والاستین دریایی با وزن مولکولی پایین به منظور تحریک تولید فیبرهای محافظتی پوست ترکیب شده است کهدر این صورت پوست محکم تر و ضافتر و نرم تر خواهد شد.

  • ماسک زغال:

این ماسک برای انواع پوست ها از جمله پوست های خشک، چرب، مستعد، جوش و سالخورده مناسب است. لذا یک یا دوبار در هفته می توانید از این ماسک ها برای سم زدایی و پاکسازی پوست استفاده کنید.
مدل اول:

  • ماسک زغال برای پوست های چرب و آکنه:
  • یک دوم قاشق غذاخوری پودر زغال فعال
  • یک دوم قاشق غذا خوری خاک بنترنیت یا رس
  • چند قطره سرکه (سفید یا سرکه سیب)
  • یک یا دو قطره روغن اسانس اسطوخودوس
  • تمام مواد ذکر شده را با هم مخلوط کنید و سپس ماسک را به صورت و گردن تمیز بزنید. اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه روی پوست بماند و خشک شود.

مدل دوم:

  • ماسک زغال برای پاکسازی و جوش های سرسیاه و سرسفید
  • 3 قاشق غذاخوری شکر سفید یا قهوه ای
  • 1 قاشق غذاخوری زغال فعال
  • 1 قاشق غذاخوری خاک رس
  • چند قطره روغن اسانس اسطوخودوس تمام مواد را با هم مخلوط کرده و سپس ماسک را روی صورت مرطوب به شیوه دورانی و ملایم ماساژ دهید. هفته ای دوبار می توان از این ماسک استفاده کرد.

مدل سوم:

  • ماسک زغال برای درخشندگی پوست
  • 1 قاشق غذاخوری خاک رس
  • 1 قاشق غذاخوری پودر زغال فعال
  • 2 قاشق غذاخوری آب
  • یک دوم قاشق چای خوری عسل خالص
  • 1 قطره روغن سانس اسطوخودوس و سک قطره روغن اسانس درخت چای

تمام مواد را با هم مخلوط کرده و سپس روی صورت و گردن بزنید. یک ربع روی پوست باقی مانده تا خشک شود. سپس آبکشی کرده و صورت را به آرامی خشک کنید و مرطوب کننده بزنید.

ماسک مخصوص جوش های سرسیاه:

یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین ساده + یک قاشق چایخوری زغال فعال + 3 قاشق غذاخوری شیرداغ را مخلوط کنید تا ژلاتین خود آب بشود سپس با کاردک این ماسک را بر روی پوست بمالید و نیم ساعت مکث داده شود بعد از خشک شدن از صورت برداشته شود و با روغن گل بنفشه یا کرم مرطوب کننده 10 دقیقه دور صورت ماساژ دهید.

ماسک خاک رس

ماسک گل رس یکی از قدیمی ترین ماسک های طبیعی است که مردم سرزمین های مختلف در سرتاسر جهان زیباتر شدن پوست خود استفاده می کردند استفاده از این ترکیب روی پوست حتی در مواردی که پوست فرد حساس و نازک و خشک است موجب تقویت عضلات و از بین رفتن افتادگی و شل شدگی پوست و ماهیچه های صورت می شود و به این ترتیب به چاق شدن صورت کمک می کند.

خواص خاک رس:

  • سفت کننده و لیفتینگ قوی
  • چاق کننده و فرم دهنده صورت
  • رفع التهاب و قرمز در پوست های حساس
  • بستن منافذ باز پوست
  • سم زدایی عمیق پوست و کنترل چربی پوست
  • مناسب برای پوست های مستعد پسوریازیس و اگزما

توجه: این ماسک به شدت خشک کننده است لذا در طی 24 ساعت بعد استفاده امکان التهاب و قرمز و سطحی پوست وجود دارد در صورت بروز خارش تنها با آب سرد شسته شود.
خاک رس انواع مختلفی دارد از جمله خاک رس کائولین – رس سفید – رس زرد – رس قرمز – رس صورتی – رس فرنچ کردن – رس راسول خاک رسی که می توانیم برای کارهای پوستی استفاده کنید خاک رس قرمز می باشد.

ماسک خاک رس و چای سبز

  • پ2 قاشق غذاخوری خاک رس
  • 2/1 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا
  • یک قاشق مرباخوری چای سبز

این ماسک برای پیشگیری یا از بین بردن آکنه بسیار مفید است و چای سبز موجود در این ماسک سبب درخشان سازی و جوان سازی پوست شده و ژل آلوئه ورا موجود برای تسکین پوست و کاهش التهابات پوستی بسیار مفید است.

طرز تهیه:

ابتدا خاک رس را درون کاسه ای مناسب بریزید سپس چای سبز دم شده را به آن اضافه کنید نهایتا ژل آلوئه ورارا به مخلوط اضافه کرده و ترکیب را مخلوط کنید اگر خمیر این ماسک سفت بود کمی روغن درخت چای به مواد این ماسک اضافه کنید. صورت شسته شود و ماسک به مدت 20 دقیقه بر روی پوست بماند بعد از مکث فوق مواد به خوبی آبکشی شود.

ماسک تخم کتان

تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است که در درمان و رفع لکه های قهوه ای در پوست که بر اثر افزایش سن ایجاد می شود موثر خواهد بود.

فواید تخم کتان برای پوست

-رفع چین و چروک صورت با تخم کتان
-نرم و سفید شدن پوست
-رفع لک و کک و مک پوست

روش استفاده:

یک قاشق غذاخوری از تخم کتان رو با میکس یا هاونگ کوبیده و نصف فنجان آب داخل ریخته و یک پلاستیک بر روی ظرف کشیده شود و به مدت 2 تا 3 ساعت داخل یخچال گذاشته شود مخلوط ژله ای خمیری شکل را بر روی پوست زده و بعد از 30 دقیقه بشویید.

ماسک جوش شیرین

نام علمی آن اسید کریستالین دی کربوکسیلیک سفید، یک ماده آلی و طبیعی است که به شدن خاصیت ضداسیدی دارد. فرمول ساده این ماده C4HGOG است و در بسیاری از مواد غذایی به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی کاربرد دارد. لذا جوش شیرین چربی پوست را کاهش داده و به درمان آکنه و جوش صورت در افرادی که پوست چرب دارند کمک می کند. و همچنین خواص ضدالتهابی طبیعی دارد و به درمان جای جوش و قرمز و التهاب ناشی از آکنه کمک شایانی می کند. این محصول یک لایه برداری قوی و طبیعی نیز به شمار می رود که به حذف سلول های مرده از پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

ماسک جوش شیرین و ماست و آب لیموترش

  • 2/1 قاشق چای خوری جوش شیرین
  • 1 قاشق چای خوری ماست
  • 1 قطره آبلیمو ترش

مصرف: مواد را ترکیب کرده و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید تا 10 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید.

ماسک جوش شیرین و دارچین و عسل و آب لیموترش:

  • 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین
  • 1 قاشق چای ماست
  • 1 قطره آب لیموترش تازه
  • 5 قاشق غذاخوری عسل طبیعی

مواد را با هم ترکیب کرده و بر روی پوست صورت بمالید به آرامی ماساژ دهید بعد از 15 دقیقه صورت را با آب سرد بشویید.

طرز تهیه اسکراب جوش شیرین:

مواد لازم:

-1 فنجان کدو تنبل به صورت پوره
-1 فنجان جوش شیرین
-4/1 فنجان عسل
-مواد را ترکیب کرده و 15 دقیقه روی صورت بگذارید. سپس با آب سرد صورت را بشویید.

ماسک قهوه:

  • 3 قاشق غذاخوری قهوه
  • 3 قاشق غذاخوری شکر (سفید یا قهوه ای)
  • 2 قاشق غذاخوری نارگیل

طرز تهیه: روغن نارگیل را کمی گرم کنید سپس قهوه و شکر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا به صورت خمیر درآید چند عدد 2 یا 3 کپسول ویتامین E داخل ظرف ریخته شود سپس مواد را میکس کرده و در یک ظرف دربسته یک شب بماند بعد یک روز به مدت 20 دقیقه به پوست همراه ماساژ زده شود و بعد با آب ولرم بشورید.

روغن های مناسب پوست بعد از انجام پارافین تراپی

1- روغن درخت چای

این روغن از برگ های درخت ملالوکا آلترنیفولیای استرالیای جنوبی بدست می آید و نباید آن را با گیاهی که برگ های آن چای سبز یا سیاه می شوند اشتباه گرفت. از این روغن از حدود 1 سال پیش در استرالیا به عنون یک ماده ضدالتهاب و ضدعفونی کننده کاربرد فراوان داشته است که هم مصرف دارویی و هم مصرف بهداشتی دارد.

موارد استفاده روغن درخت چای:

1- کنترل شوره سر
2- کاهش خارش و تورم
3- درمان قارچ و ناخن
4- از بین برنده جوش صورت
5- بهبود اگزما پوستی

مواد لازم:

5 قطره اسانس اسطوخودوس یا روغن آن
5 قطره روغن درخت چای
1 قاشق غذاخوری روغن فندق
250 گرم ژل آلوئه ورا
یک کپسول ویتامین E

طرز تهیه:

مواد را کامل با هم مخلوط نموده و در ظرف شیشه بریزید این پماد به عنوان یک ضدعفونی کننده صورت روزانه می توان استفاده کرد.

2- روغن گل بنفشه

مواد لازم:

یک استکان روغن زیتون یا کنجد
2 قاشق غذاخوری گل بنفشه خشک
یک استکان آب

طرز تهیه:

هر سه را با هم ترکیب کرده و درون یک ظرف پیرکس بر روی شعله ملایم قرار می دهیم تا آهسته بجوشد تا جایی که آبش تبخیر شود و فقط روغن در ظرف مشاهده شود. سپس روغن را از یک پارچه نازک صاف کرده و استفاده کنید.

3- روغن رزماری یا الکلیل کوهی

یکی از گیاهان دارویی معطر با نفوذپذیری بالا و خواص درمانی بی نظیر می باشد این روغن یک محرک است که بر اعصاب مرکزی اثر موثری دارد. به 2 روش تهیه می شود:
روش اول: استفاده از گیاه تازه که فقط برای یک ماه می توان استفاده کردزیرا فاسد می شود.
روش دوم: به صورت گیاه خشک برای مصرف در یک سال

4- روغن خراطین:

روغن خراطین نوعی روغن صد در صد طبیعی بوده که از یک نوع کرم خاکی به نام ایزینیا فتیدا استخرج می شود. این روغن به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می شود و بهترین نوع آن نوعی است که در دوره خراطین موجود در آن بالاترین مقدار ممکن باشد.
روش تهیه سنتی:

مواد لازم:

کرم خراطین
روغن زیتون
ریشه درب فلزی
ابتدا پوست با آب و صابون بشویید چند قطره را روی پوست زده و ماساژ دهید بعد 3 ساعت محل ماساژ را بشویید. روزی یک الی 2 بار انجام شود.
زمان درمان 45 روز می باشد.

طرز تهیه:

یک قسمت از کرم های نیم کوب شده پرورش داده شده را با سه قسمت روغن زیتون درون شیشه درب بسته ریخته و زیر نور آفتاب قرار دهید هر چند روز یکبار ظرف روغن را تکان دهید و هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند پس از 15 روز روغن را صاف کنید.

5- روغن سویا

روغن سویا حاوی ویتامین E است که به تجدید سلولهای مرده پوست و تشکیل سلول های پوستی جدید کمک می کند.
طرز تهیه: دانه های سویا را کاملا میکس کنید و مدام ورز دهید تا روغن آن استخراج شود سپس آن را از صافی عبور داده و با روغن نارگیل و یا بادام شیرین مخلوط کنید و یک هفته استراحت بدهید به مواد و بعد دوباره چند بار میکس کنید و به روش بن ماری استفاده کنید.

لایه بردارهای پوست:

لایه برداری های پوست همان سانیده های ملایمی هستند چون اسکراب ها که به حرکت جریان خون در پوست کمک می کنند و سلول های مرده را از سطح پوست جدا کرده و موجب باز شدن منافذ پوست می شوند.

لایه برداری پرتقال و لیمو

3 قاشق سوپ خوری یا 45 میلی لیتر جو دو سر آسیاب شده، بادام زمینی و پوست پرتقال آسیاب شده را با هم مخلوط کرده و 2/1 قاشق غذاخوری (5/2 میلی لیتر) از این خمیر را با آب یا شیر قاطی کرده و هم بزنید تا میکس شود سپس این خمیر را با سرانگشت با حرکات دورانی ذره ذره ماساژ دهید و بعد از یک دقیقه آن را بشویید.

ماسک درمانی مو

ماسک پیاز برای درمان ریزش مو
پیاز سرشار از سولفور است که موجب افزایش گردش خون در کف سر می شود و همچنین سبب استحکام ریشه مو می شود استفاده از این ماسک برای جلوگیری از عفونت سر هم مفید می باشد.
مواد لازم:
- آب پیاز: 2 قاشق غذاخوری
- روغن نارگیل: 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری- عسل: 2 قاشق غذاخوری

ابتدا پیاز را رنده کرده و آب آن را گرفته و آن را از صافی رد می کنیم و سپس روغن ها را افزوده و پوست سر را به مدت 2 روز در هفته با این ترکیب ماساژ می دهیم.

دارو گیاهی برای رشد مو

1- آلوئه ورا: آنزیم هایی که در آلوئه ورا وجود دارد می تواند سبب محرک پوست باشد. این ماده حاوی سالسیلیمک اسید می باشد که ماده آنتی بیوتیک است این گیاه حاوی ژل و کراتین می باشد. کراتین پروتئینی است که در ساختار خود مو یافت می شود و سلامت مو به حفظ میزان کراتین مو می باشد. ژلی که از گیاه آلوئه ورا بدست می آید ساختار شبیه کراتین دارد و به عنوان یک مغذی و مرطوب کننده می باشد. لذا بهترین مواد برای رشد موهای شماست.
2- کالاندولا: کالاندولا یا گل همیشه بهار که حاوی آنتی اکسیدان ها می باشد. ماساژ روغن این گیاه بر پوست سر موجب افزایش جریان خون در فولیکول ها و افزایش تولید کلاژن می باشد که سبب مستحکم تر شدن موها می شود.
3- دانه کتان: این گیاه سرشار از اسیدهای چرب می باشد که شبیه یک لایه بردار عمل می کند و موجب حذف سموم و پوسته های مرده کف سر می شود. طریقه مصرف دانه کتان را در آب جوشانده و عصاره ژل مانندی که بدست می آید بر روی پوست سر و موها ماساژ دهید.
4- ختمی: گل ختمی حاوی ویتامن ها و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند سلامت مو و پوست سر را بهبود بخشد.
5- رازک: گل این گیاه حاوی روغنی است که سبب محرک رشد موها می شود و موجب تضغیف عفونت های سر نیز می شود.
6- گیاه دم اسبی: این گیاه سبب تحریک ریگ های خوبی می شودکه موجب می شود اکسیژن مورد نیاز فولیکول ای مو را تامین کند. گیاه دم اسبی ماول کوئرستین است که یک فلاونوئید محسوب می شود. گیاه دم اسبی یکی از بهترین منابع سیلیکات در زمین است و می تواند موها را نرم و زیبا کند این گیاه شامل ویتامین C ویتامین ریبوفلاوین و نیاسین و ویتامین های B5,K, E, B6 و حاوی روی و آهن می باشد. طریقه مصرف گیاه را در آب فرو ببرید و اجازه دهید چند ساعت بماند سپس آن را صاف کنید و آب آن را بگیرید و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود و سپس روی مو و پوست سر اعمال کنید.
7- مریم گلی: مریک گلی حاوی ویتامین C,B و نیز منیزیم، روی و پتاسیم است که برای تقویت موها ضروریست این گیاه خاصیت ضد حساسیت و ضدعفونی دارد و موجب رشد موها و حفظ رطوبت آن می شود.
8- رزماری: رزماری جزء گیاهانی است که سرشار از ویتامین است این روغن خاصیت آنتی باکتریایی، آنتی اکسیدانی دارد و یک قاشق چایخوری از روغن را بردارید و سر و موها را ماساژ دهید.
بهترین روغن های ضروری برای رشد مو
شواهد وجود دارد که نشان می دهد روغن های ضروری می توانند به سالم تر و قوی تر شدن مو کمک کنند نمونه ها عبارتند از:
روغن جوجوبا: این روغن که از دانه های عناب گرفته می شود می توانند سبب تسریع رشد موها شود.
روغن ترنج: روغن اسانس ترنج سبب کاهش التهاب و تسهیل زخم می شود لذا می تواند به ارتقا رشد مو و یک پوست سر سالم کمک کند.
روغن نعناع: محققان دریافتند که روغن ضروری نعناع ضخامت پوست سر و تعداد فولیکول های مو را افزایش می دهد. آنها ادعا کردند که روغن نعناع می تواند به ارتقاع یک مرحله رشد سریع برای مو در بدن کمک کند. روغن نعناع حاوی منتول است که موجب گشاد شدن رگ های خونی زیر پوست می شود این جریان قوی می تواند به افزایش بیشتر رشد مو کمک کند.
روغن رزمادری- روغن مریم گلی
روغن گل بابونه: سه قطره روغن بابونه به همراه روغن نارگیل مخلوط کرده و در پوست سر ماساژ دهید این عمل موجب آب رسانی و مرطوب کنندگی پوست، سبب درخشندگی موها می شود.
روغن آرگان: این روغن سرشار از ویتامین E سایر اسیدهای چرب ضروری است و می تواند رطوبت مورد نیاز پوست سر را تامین کند چند قطره روغن آرگان را کف دست خود ریخته و موها را ماساژ دهید این روغن قادر است موهای آسیب دیده را بهبود بخشد و روغن آرگان می تواند برای بهبود شرایطی همچون موخوره اثرات شگف انگیری داشته باشد.

لوسیون هایی برای جلوگیری از ریزش مو

الف) 10 گرم پور جلبک (لامیز، یافوکوس و زیکولو) + 5 گرم گرده گل (به صورت پودر) + 5 گرم پودر گیاه دم اسبی + یک قاشق سوپ خوری پودر راسول + 10 قطره اسانس اکلیل کوهی + کمی از جوانده آویشن.
- محلول آبکشی: پس از شستشوی سر، در آب مورد استفاده برای آخرین آبکشی، نصف لیوان از ترکیب زیر اضافه شود. در یک لیتر سرکه ی سیب، 25 گرم ریشه تازه بابا آدم + 25 گرم گزنه تازه + 10 گرم تخم لادن + 10 گرم مریم گلی + 10 گرم سرشاخه ی گل آویشن + 10 گرم گل اسطوخودوس + 10 گرم سرو کوهی را به مدت یک هفته بخیسانید و در آخرین شستشو از آن استفاده کنید.
لوسیون دوم: 50 گرم پودر سویا + دو زرده تخم مرغ + یک قاشق سوپ خوری پودر خاک رس سبز + 10 گرم جوشانده آویشن ترکیب کرده و خمیر حاصل را به موها زده و مکث 45 دقیقه و بعد آبکشی هفته ای یک بار انجام شود.
برای انجام انواع خدمات زیبایی و مراقبتی می توانید با مرکز سلامت غرب تماس حاصل فرمایید ما بهترین خدمات را به شما همراهان گرامی ارائه می دهیم.

انواع تراپی مو - انواع و اقسام تراپی موانواع تراپی مو - انواع و اقسام تراپی مو 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LdzUigaAAAAAHVZfs8WpP0pNqDIgZjTbNXz6TkB